Gondrom VTT B.V.

Linschotenstraat 100
3044 AW  Rotterdam

Tel: 010-4266040
Fax: 010-2469646

E-mail: info@gondromvtt.nl

Chemie
De basis van vrijwel alles wat we vandaag de dag verbruiken: chemie

Bij het transport van deze, vaak zeer agressieve, stoffen is veiligheid in transport en handling een eerste vereiste. U, als opdrachtgever weet dat als geen ander.

Gondrom VTT staat haar klanten al tientallen jaren bij in de begeleiding naar het vinden van geschikte slangleidingen, koppelingen en aansluitingen voor installaties en transportmiddelen, daarbij rekening houdend met de belangen van alle betrokkenen.


Chemieslangen:

De door ons geleverde slangleidingen voor chemicaliŽn zijn een begrip waar het kwaliteit, veiligheid, gebruikersgemak en innovatie betreft. Niet voor niets maken steeds meer bedrijven die hun focus op veiligheid hebben gebruik van onze diensten en producten. De combinatie van topkwaliteit producten en onze vakkennis garandeert de keuze voor de juiste materialen.

Vanzelfsprekend voldoen al onze chemieslangen ruimschoots aan de strenge eisen die op Europees niveau hieraan worden gesteld in de EN 12115 norm. De geleiding van statische elektriciteit, het soort wapening in de slang, maar ook de juiste keuze van het materiaal van binnen- en buitenwand zijn enkele belangrijke factoren in het maken van de juiste keuze voor uw specifieke toepassing. Daarbij ondersteunen wij u graag, met kennis en vakmanschap, maar ook bijvoorbeeld met scholing en instructie.


Koppelingen:

Maar we gaan verder dan dat, ook waar het de inbinding en het testen van de slangen betreft wordt er niets aan het toeval over gelaten. We bieden een compleet programma slangtules, klemschalen en armaturen in alle mogelijke materialen, met of zonder attest.

Een speciale plaats daarbij nemen de zogenaamde Dry-Break koppelingen in. Waar gewerkt wordt vallen gewoonlijk spaanders, maar daarvan kan waar het chemie betreft geen sprake zijn. Hier is het lekvrij laden en lossen van het grootste belang.

Een bekende toepassing van dit type koppeling is het gebruik van vliegtuigbetanking of Formule-1 auto's. In dit type koppeling bevindt zich een afsluitklep die door het aansluiten en draaien van de koppeling wordt geopend c.q. gesloten.

De kleppen kan pas openen nadat de koppeling een kwartslag wordt gedraaid en deze op de juiste manier is gekoppeld. Door het op wens van de klant verder gaande gebruik van selectiviteit is het gevaar van vermenging bij betanking van verschillende producten uitgesloten.


Testprocedures:

Vertrouwen is goed, maar controle is beter! Alle chemieslangen die u als klant ontvangt, hebben meerdere strenge testen ondergaan. Dat begint al bij de fabrikant, waar de slang volgens de opgelegde productienormen wordt getest. Na assemblage van de koppelingen ondergaat de complete slangleiding bij ons nogmaals een test, zodat elke onzekerheid kan worden uitgesloten. Zo'n test kan worden uitgevoerd volgens Europese normen, maar ook naar specifieke klanteis.

Ook tijdens het gebruik is het van belang slangleidingen regelmatig te (laten) testen; zo signaleert u tijdig slijtage en wordt erger voorkomen. Ook hierbij ondersteunen wij u en nemen, waar mogelijk, werk uit handen.

Het resultaat wordt vastgelegd volgens EN 10204, waarbij elke assemblage een uniek nummer heeft; de resultaten zijn door toepassing van moderne techniek voor de gebruiker gemakkelijk beschikbaar.


Vragen?

Chemie heeft in onze ervaring vaak hele specifieke toepassingseisen, waarin onze adviseurs u graag met raad en daar bijstaan. Daarnaast verzorgen wij op aanvraag scholingen en instructieprogramma's, algemeen of toegespitst op uw specifieke situatie.